Een klas van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) beleefde dinsdag een primeur. Zij gingen virtueel op schoolreis naar Schiphol en de Tweede Kamer zonder hun klaslokaal te verlaten. 

Hiervoor gebruikten ze Google Expedities, een onderwijstool waarmee je virtuele excursies over de hele wereld kunt maken of begeleiden.

De keuze voor De Tweede Kamer en Schiphol is gebaseerd op een rondvraag langs leraren in het Nederlands onderwijs. Over enkele weken zal ook de haven van Rotterdam worden toegevoegd aan de Nederlandse expedities.

Naast deze Nederlandse bestemmingen kunnen scholieren ook virtueel op excursie gaan naar zo’n 250 bezienswaardigheden wereldwijd: van de Machu Picchu tot Antarctica of naar het internationale ruimtestation ISS.

App

Om virtueel op schoolreis te gaan, maakte de klas van de KSE gebruik van een VR viewer en een mobiele telefoon waarop de Expedities app was geïnstalleerd.

De leraar selecteerde een bestemming en het gehele klaslokaal ging daar vervolgens automatisch naar toe. Niet alleen konden de leerlingen rondkijken op de locaties, ze kregen ook uitleg en achtergronden bij wat ze zagen.