De Moerse Boys en VV Zundert zitten samen in één competitie. Om de derby en de omringende sfeer wat meer cachet te geven, organiseert de supportersvereniging van Moerse Boys uit Klein Zundert een oranjemars.

Mutsen, sjaals en vlaggen worden met opdruk van de club voorzien en als merchandise verkocht. De derby van aanstaande zaterdag is dan ook een uitgelezen kans om de gemoederen eens op te peppen.

Piet van der Maas blikt namens de supportersvereniging alvast vooruit."We proberen ieder jaar met leuke merchandise op de proppen te komen. Zoals dit jaar de oranje vlaggen."

"Toen bekend werd dat we in dezelfde klasse als VV Zundert zitten, werden de eerste plannen al gesmeed om daar iets mee te doen", legt Van der Maas uit. “Gekscherend werd Spakenburg genoemd. Daar spelen SV Spakenburg en IJsselmeervogels tegen elkaar, een derby bekend als de 'Blauwen' tegen de '‘Rooien', waarbij het hele dorp in vlaggen en clubkleuren gehuld wordt."

Omdat Van der Maas het mooi zou vinden als 'iets in die trend ook in Zundert georganiseerd kon worden', is het balletje gaan rollen. 

Mars

De Mars zal zaterdag rond een 17.00 uur vanaf de kantine van Moerse Boys zijn weg door de Zundertse straten naar sportpark De Wildert vinden, waarbij Moerse Boys oproept om zoveel mogelijk oranje kleding en prullaria uit de kast te halen en mee te nemen.

"We verwachten toch enkele honderden mensen die meelopen", vertelt Van der Maas. "Het gaat iets moois worden, waarbij iedereen die de club een warm hart toedraagt mee mag lopen."