Anbarg in Etten-Leur organiseert interne verhuizingen door zorgvraag

Om beter tegemoet te komen aan de zorgvraag van huidige en toekomstige cliënten, gaan er binnen Het Anbarg aan de Nassaulaan in Etten-Leur in oktober interne verhuizingen plaatsvinden. 

Binnen Het Anbarg zijn op dit moment de psychogeriatrische en somatische woongroepen verspreid over de verschillende etages.

"Onze wens is om dezelfde groepen op dezelfde etages te huisvesten", aldus Marry Vastré, manager woongroepen bij Het Anbarg. "Dan kunnen we namelijk de inrichting van de etages laten aansluiten bij de woonwensen van de specifieke doelgroepen. Dit gaan we realiseren met interne verhuizingen."

Avoord heeft ook te maken met een toenemende vraag naar tijdelijke zorgverlening. Dit hangt samen met de maatschappelijke ontwikkeling dat mensen langer thuis blijven wonen. "We gaan daarom de afdeling tijdelijk verblijf in Het Anbarg uitbreiden", aldus manager Paulien Haverlach van die afdeling.

Maatregelen

De uitbreiding wordt gerealiseerd op een etage waar nu woongroepen pyschogeriatrie zitten. "Zij gaan verhuizen naar de etage waar de andere pyschogeriatrische woongroepen zitten." 

Om de veranderingen voor de cliënten zo klein mogelijk te maken, heeft Avoord diverse maatregelen getroffen. Zo krijgen ze dezelfde kamer als voorheen, alleen op een andere etage.

Kamers

Om plaats te bieden aan de pyschogeriatrische woongroepen, gaan de somatische cliënten die daar nu nog wonen ook verhuizen. Zij verhuizen onder andere naar locatie Franciscushof. Marry Vastré: "Daar zijn dit jaar zes nieuwe kamers ontwikkeld die ingericht zijn voor somatische bewoners."

Lees meer over:
Tip de redactie