Bouw Kloosterblokje Willemstad gaat laatste stadium in

Het startsein voor het laatste deel van de vierde fase van nieuwbouwwijk het Kloosterblokje in Willemstad, is donderdag gegeven. 

De wijk aan de zuidoostkant van Willemstad heet nog steeds Kloosterblokje, maar zou ook wel Kloosterblok kunnen heten omdat het gebied – ontwikkeld in vier fases – inmiddels bijna groter is dan de vesting zelf.

De toekomstige bewoners waren uitgenodigd om mee te maken hoe wethouder Jaap Kamp symbolisch de eerste paal de grond in sloeg. Hij kreeg daarbij assistentie van Nykle Middelkoop uit Ridderkerk, een van de toekomstige bewoners.

Nykle vertelde dat hij en zijn ouders de Willem de Zwijgerschool hadden uitgekozen om over een maand of acht naar school te gaan.

Vergunningen

Jaap Kamp was erg te spreken over het aantal vergunningen die dit jaar al waren uitgegeven om huizen te mogen bouwen in de gemeente Moerdijk. "De teller staat nu op 108 vergunningen en dat aantal hebben we in jaren niet gehaald." De vergunningen voor de laatste huizen in Kloosterblokje IV werden in 2008 al uitgegeven. Het betreft hier twaalf twee onder een kap woningen, acht ruime rijtjeshuizen en twee kavels voor vrijstaande woningen.

Nadat de eerste paal op een klein stukje na in de grond was verdwenen, werd het project ingezegend met het afschieten van confetti kanonnen.

Lees meer over:
Tip de redactie