Wandelen op Wereld Alzheimer dag in Etten-Leur

Etten-Leur noemt zichzelf een dementievriendelijke gemeente. Mede met het oog daarop vonden er deze week diverse activiteiten plaats in de gemeente. 

Zo was er bijvoorbeeld een theatervoorstelling met de titel 'Het leven in drie dagdelen', waarin men van dichtbij kon meemaken wat dementie met mensen en hun omgeving doet; een creatieve cursus waar lotgenoten ervaringen en tips konden uitwisselen; een lezing over dementie en een wandeling op de atletiekbaan van Achilles.

Donderdagochtend waren er om half tien al ruim veertig belangstellenden aanwezig op de atletiekbaan om deel te nemen aan een sportieve wandeling in het kader van Wereld Alzheimer dag. Het startsein werd gegeven door wethouder Jean-Pierre schouw, die zelf ook enthousiast de hele wandeling van ruim een uur mee liep.

Informatiemarkt

Na de wandeling was er voor belangstellenden een mini informatiemarkt over de ziekte Alzheimer, voor mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers en andere belangstellenden.

Surplus, Avoord en Achilles tekenden voor de organisatie van deze mini informatiemarkt en de wandeling onder leiding van Con Arnouts, trainer van Achilles. De wandeling werd diverse malen onderbroken voor het spel 'Petje op, petje af', waarbij door Marian Roest van de Stichting Etten-Leur Actief verschillende stellingen over dementie gesteld werden om de kennis hierover bij de deelnemende wandelaars te testen.

Lees meer over:
Tip de redactie