Oud-wethouder Frans Fakkers keert terug als gemeenteraadslid Moerdijk

Frans Fakkers uit Fijnaart keert terug als raadslid in de gemeenteraad van Moerdijk. In juli van dit jaar zegde de raad het vertrouwen op in de oud-wethouder van Financiën.  

Reden hiervoor was het onvermogen van Fakkers om een goed jaarverslag en een goede jaarrekening over 2016 te kunnen presenteren.

In oktober 2016 had Fakkers al een motie van afkeuring ontvangen na financiële strubbelingen rond de verbouwing van het gemeentehuis. Hij bood daar toen zijn excuses voor aan. Omdat verbeteringen in het beheer van de financiële portefeuille door Fakkers sindsdien volgens een meerderheid van de raad uitbleven, werd hij in juli naar huis gestuurd.

Fakkers wordt het nieuwe raadslid voor Onafhankelijk Moerdijk in de gemeenteraad. Hij neemt de plek in van partijgenoot Jack van Dorst, die onlangs benoemd werd tot parttime wethouder Financiën. 

Kieslijst

Fakkers stond als eerstvolgende op de kieslijst om de zetel van Jack van Dorst over te nemen. Het bestuur en de fractie van Onafhankelijk Moerdijk steunen hem unaniem als raadslid. "Frans is een ervaren bestuurder hetgeen nodig is om de belangen van de inwoners van de gemeente Moerdijk te behartigen", zo stelt de partij.

Lees meer over:
Tip de redactie