Gemeente Zundert helpt campingbewoner Fort Oranje alsnog aan woning

Een bewoner van camping Fort Oranje krijgt alsnog hulp van de gemeente Zundert bij het vinden van andere huisvesting. 

Dit bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio vrijdag aan NU.nl. Over de aard van de hulp doen beide partijen echter geen uitspraken.

De bewoner had samen met zijn partner een kort geding aangespannen omdat hij, volgens eigen zeggen, te weinig tijd had om vervangende woonruimte te zoeken. De man kreeg vier dagen voor de ontruiming van 'zijn veld' op de camping te horen dat hij moest vertrekken. 

De partijen besloten tijdens de zitting om samen een oplossing te zoeken, voordat de rechter uitspraak kon doen.

Ontruiming

De gemeente Zundert besloot in juni om de camping te sluiten, vanwege terugkerende problemen op het gebied van criminaliteit. In juli is gestart met de ontruiming, in december moet dit helemaal afgerond zijn. 

Alleen bewoners van wie zorginstellingen hebben bepaald dat ze behoefte hebben aan zorg, krijgen hulp bij het vinden van een vervangende woning. Dit gaat bijvoorbeeld om bewoners met psychische problemen.

Fort Oranje is bekend van de SBS6-documentaireserie Fort Oranje: Camping of krottenwijk. Hierin worden de verpauperde woonomstandigheden van de ongeveer 2.500 inwoners uitgelicht. Naar schatting verblijven nu nog ongeveer achthonderd mensen op de camping. 

Lees meer over:
Tip de redactie