Oprichting Dorpsraad Rijsbergen komt snel dichterbij

Een ambitieuze werkgroep is er al een aantal maanden mee bezig: de oprichting van de Dorpsraad Rijsbergen. Die gaat er op zeer korte termijn ook daadwerkelijk komen, zo lijkt het.

"In het dorp begint het nu rond te zoemen", weet Christ Daamen, een van de initiatiefnemers.

Samen met zijn dorpsgenoten Rob Mathijssen, Henk van Nispen, Remco van Engelen en Peter Reijpers besloot hij dat het er maar eens van moet komen: een lokale gesprekspartner voor de Gemeente Zundert die opkomt voor de belangen van de Rijsbergse bevolking en die de leefbaarheid van het dorp bewaakt. 

In een notendop de belangrijkste taken waar de Dorpsraad Rijsbergen zich straks voor gesteld ziet.

Voorschot

Via de vorming van een klein bestuur heeft de inmiddels uit tien personen bestaande werkgroep al een klein voorschot op de samenstelling van de Dorpsraad Rijsbergen genomen, al is de wens en de hoop er dat zich uiteindelijk nog meer belangstellenden zullen aanmelden voor een rol binnen het nieuwe overlegorgaan.

Ideaalplaatje daarbij is een dorpsraad die een afspiegeling vormt van de Rijsbergse bevolking: mannen en vrouwen en jong en oud dus.

Positief

De bijeenkomst in De Koutershof volgende week dinsdag moet duidelijk moeten maken hoe groot de interesse hiervoor in Rijsbergen is. Christ Daamen heeft er echter een positief gevoel bij.

"We hebben huis aan huis flyers gebruikt en een Facebookpagina in het leven geroepen. Dat werkt. Mensen praten erover. In het dorp begint het nu rond te zoemen."

Lees meer over:
Tip de redactie