De Corso in Zundert heeft dit jaar tachtigduizend bezoekers getrokken, waarvan ongeveer een kwart uit het buitenland kwam.

Het aandeel internationale bezoekers groeit sinds enige jaren, en is volgens Stichting Bloemencorso Zundert ook dit jaar weer toegenomen.

De meerderheid komt uit Groot-Brittannië. In totaal is er een grote diversiteit aan nationaliteiten van binnen en buiten Europa. Al enige dagen vóór het corso waren er Amerikanen, Canadezen, Spanjaarden en Australiërs in Zundert, om de laatste voorbereidingen mee te maken.

Op de corsozondag waren er bovendien bezoekers uit onder meer Koeweit, Qatar, Saoedi-Arabië, de Filipijnen, Oostenrijk en Rusland. Dit is mede te danken aan touroperators die dagtochten organiseren vanuit Amsterdam.

Probleemloos

De stoet trok zondag zonder problemen door Zundert. Het lijkt erop dat het besluit van vorig jaar, om de richting van de route aan te passen en zo een aantal lastige bochten te vermijden, zijn vruchten afwerpt.

Ook de lekke band van buurtschap Poteind gooide geen roet in het eten. Poteind kon achteraan de stoet aansluiten zonder dat het oponthoud veroorzaakte.

Beveiliging

Deze editie van het jaarlijkse bloemencorso was extra beveiligd. Op de toegangswegen naar het parcours kwamen betonblokken te staan en ook waren er andere 'zichtbare en onzichtbare maatregelen'. 

De gemeente benadrukte dat geen sprake was van een concrete dreiging tegen het evenement.