Commissaris van de Koning Wim van de Donk bracht woensdag een werkbezoek aan Etten-Leur. Hij was complimenteus over de manier waarop Etten-Leur met burgerinitiatieven omgaat. 

Voor burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot de laatste keer dat zij in haar functie hooggeplaatst provinciaal bezoek meemaakt. 

De opgestoken duim die zij bij wijze van spreken van Wim van de Donk kreeg, staat symbool voor haar inzet en haar werk dat zij per 1 december beëindigt.

Voor de gemeentelijke fractievoorzitters en het gemeentebestuur is het bezoek een mooie gelegenheid om zaken onder de aandacht van de provincie te brengen. Dat gebeurt met presentaties en met het bezoeken van lopende of net afgesloten projecten.

"Mijn complimenten aan de burgemeester en haar team", was de tevreden reactie van Van de Donk naar aanleiding van de manier waarop Etten-Leur burgerinitiatieven oppikt, ondersteunt en verder uitzet.

ZZP-community

Als voorbeeld nam hij de Etten-Leurse ZZP-community die al faciliterend en ondersteunend tot stand is gekomen. "De ZZP'ers voelen zich als groep niet gehoord bij de overheid, dit omdat zij MKB-er noch werknemer zijn."

"Toch is het een belangrijke groep binnen onze nieuwe economie," liet Van de Donk in dat verband weten. Daarom prees hij het optreden van het gemeentebestuur om hen als belanghebbenden met elkaar in contact te brengen.