Stichting Projectkoor Etten-Leur heeft bijna vijftig zangers en zangeressen op de been gekregen om deze herfst en winter te repeteren voor het passieconcert. Dit vindt op 17 maart plaats in de Lambertuskerk in Etten-Leur. 

Het is de tiende keer dat het passieconcert plaatsvindt. De organisatie pakt vanwege het jubileum muzikaal flink uit. 

Er is gekozen voor een groot opgezet programma met als thema de Zeven kruiswoorden die Jezus uitsprak in zijn laatste uren. Verschillende componisten hebben hierop muziek geschreven.

Dirigent Dieneke Bicknese-de Rhoter heeft gekozen voor de al eerder beproefde compositie van César Franck, die zowel bij koor en orkest, als bij publiek zeer in de smaak viel.

Daarnaast wordt ook het werk van Joseph Haydn, met een geheel andere zetting gezongen. Beide werken vragen een uitgebreid orkest en er doen maar liefst zes solisten mee.

Reserves

Met dit project steekt de stichting opnieuw haar nek uit, want financieel worden alle reserves aangesproken. Daarbij rekent het bestuur op minimaal gelijke sponsorinkomsten als afgelopen jaren, wat voorlopig nog een onzekere factor is.

Gezien de belangstelling die het passieconcert jaarlijks geniet, hoopt de organisatie ook dit jaar weer een groot aantal bezoekers van het concert een mooie avond te bezorgen.