Al sinds 1 januari van dit jaar is Ut Praotuis, het wijkgebouw van de Etten-Leurse wijkvereniging Buurtbelang Banakkers, ondergebracht in stichting Ut Praotuis. Een overzicht van de veranderingen. 

Er moest nog wat achterstallig onderhoud worden gepleegd, en dat is nu gebeurd. Louis Boumeester is er blij mee. "We hebben er hard aan gewerkt om alles er weer piekfijn uit te laten zien."

"Onderdeel van de overeenkomst was dat de gemeente de kosten voor het achterstallig onderhoud op zich zou nemen. Wij hadden de regie, hebben alles zelf geregeld," zegt Boumeester, die als voorzitter verantwoordelijk is voor het gebouw.

Het resultaat: een nieuw dak met nieuwe zonnepanelen, al het houtwerk buiten strak in de lak en een rolstoelvriendelijke herbestrating.

Om niet

Binnen zal een nieuwe verwarmingsketel zorgen voor een aangenaam temperatuurtje. Het vernieuwde plafond met nieuwe, energiezuinige, instelbare verlichting werd geschonken door de wijkvereniging. Die schonk ook de inboedel aan de stichting. In ruil daarvoor mogen zij twintig jaar om niet van het gebouw gebruik maken.

Zoals in het voorjaar al aangekondigd zou na de verbouwing een officiële feestelijke heropening plaatsvinden. En dat gaat ook gebeuren tijdens het feestweekend van 8, 9 en 10 september.

Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot neemt het officiële gedeelte voor haar rekening. Op zaterdag 9 september zal zij rond 17.00 uur op ludieke wijze het nieuwe logo van Ut Praotuis onthullen.

Feestprogramma

Hiervoor zijn niet alleen alle wijkbewoners van harte uitgenodigd, ook alle relaties, partners en bekenden zijn welkom.

Zij kunnen tussen 16.30 uur en 17.30 uur eten uit de nieuwe keuken proeven en toasten op Ut vernieuwde Praotuis.Voor de wijkbewoners is er een uitgebreid feestprogramma in elkaar gezet.