Regen of zonneschijn, in Zundert wordt ook deze donderdag keihard gewerkt aan de opbouw van de tribunes die straks weer een mooie plek moeten bieden aan vele bezoekers van Corso Zundert 

Het jaarlijks terugkerende Bloemencorso, steevast op de eerste zondag van september, is immers in aantocht. Komende zondag trekt de befaamde corsostoet weer door de Zundertse straten.

Vrijwilligers

Zundert en het Bloemencorso zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het Zundertse Bloemencorso is het grootste van de wereld en is al sinds 1936 een jaarlijkse creatie van louter vrijwilligers uit de Zundertse gemeenschap.

Bij elkaar duizenden corsoliefhebbers, verdeeld over twintig buurtschappen die elk een eigen vlag voeren, ontwerpen en bouwen corsowagens, kweken dahlia’s of dragen op andere wijze bij aan het corso.

Bijzondere positie

Het Bloemencorso Zundert neemt hier een bijzondere positie mee in en vormt een fantastisch bindmiddel tussen de inwoners van de gemeente Zundert.

Herstart

Sinds de jaren ‘80 kende de Zundertse corsostoet aanvankelijk zeventien deelnemende buurtschappen. Maar het corso zit in de lift.

In 2006 herstartte buurtschap De Lent en bracht daarmee het aantal deelnemers op achttien. Aansluitend zetten ook Rijsbergen en Schijf de stap naar volledige mededinging als volwaardig buurtschap.