Het jaarlijks terugkerende Corso Zundert, steevast op de eerste zondag van september, komt er weer aan. Komende zondag trekt de befaamde corsostoet weer door de Zundertse straten. 

In Zundert werden woensdag met onder meer de bouw van tribunes reeds de nodige voorbereidingen getroffen.

Zundert en het Bloemencorso zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het Zundertse Bloemencorso is het grootste van de wereld en is al sinds 1936 een jaarlijkse creatie van louter vrijwilligers uit de Zundertse gemeenschap.

Buurtschappen

Bij elkaar duizenden corsoliefhebbers, verdeeld over twintig buurtschappen, ontwerpen en bouwen corsowagens, kweken dahlia’s of dragen op andere wijze bij aan het corso.

Het Bloemencorso Zundert neemt hier een bijzondere positie mee in en vormt een fantastisch bindmiddel tussen de inwoners van de gemeente Zundert.

In de lift

Sinds de jaren ‘80 kende de Zundertse corsostoet aanvankelijk zeventien deelnemende buurtschappen. Maar het corso zit in de lift.

In 2006 herstartte buurtschap De Lent en bracht daarmee het aantal deelnemers op achttien. Aansluitend zetten ook Rijsbergen en Schijf de stap naar volledige mededinging als volwaardig buurtschap.