De organisatie verwacht meer dan 750 deelnemers voor de Polderchallenge in Standdaarbuiten op zondag 3 september. Een overzicht van het evenement. 

Het sportieve evenement is ondanks zijn relatief korte bestaan nu al bijna niet meer weg te denken in de gemeente Moerdijk.

De organisatie gaat bij deze derde editie zelfs een extra uitdaging aan want het heeft op zaterdag 2 september een nieuw onderdeel aan het programma toegevoegd: de Beerchallenge.

In de feesttent op het evenemententerrein in Standdaarbuiten worden tijdens deze challenge vanaf 19.30 uur deelnemers uitgedaagd om met een gevuld, plastic bierglas een kort parcours met hindernissen te overwinnen.

"Een kolderavontuur voor mensen met humor", noemt de organisatie dit nieuwe onderdeel. Liefhebbers worden in de tent verder opgewarmd worden voor de Polderchallenge van zondag met optredens van DJ`s en streekartiesten.

Modder

Op zondag verwacht de organisatie meer dan 750 deelnemers in Standdaarbuiten. Dit aantal wordt naar verwachting meer dan verdubbeld door het aantal toeschouwers en de vrijwilligers die op het evenemententerrein voor basisschool Aventurijn en langs de verschillende parkoersen de inspanningen van de sporters kunnen volgen.

Voor alle leeftijden is een uitdagend parcours samengesteld met hindernissen waar de lopers water, gras en modder als natuurlijke elementen moeten overwinnen.

Deelnemers worden nat en vies en dat levert plaatjes op die lang in het geheugen blijven hangen.

Warming-up

Begin deze maand is de organisatie samen met ondersteuning van de sponsoren en de vele vrijwilligers gestart met het opbouwen van de hindernissen die langzaam in en rond het dorp verschijnen.

Voorafgegaan door een stevige warming-up klinkt op 3 september om 10.00 uur als eerste het startschot voor de Ininmini-run van 600 meter.

Bikkels

Daarna volgen de Kids-run (2,5 kilometer), de Fun-run over 6 kilometer, de Tough-run over 12 kilometer en tot slot de Ultimate-run met een afstand van 18 kilometer.

Om organisatorische redenen is de Dogs-run voor dit jaar komen te vervallen. De Ultimate-run voor de echte bikkels komt hiervoor in de plaats.

De feesttent op het evenemententerrein dient op zaterdag niet alleen voor de Beerchallenge, maar op zondag ook als centrale locatie voor deelnemers en bezoekers.