Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk heeft besloten om over te gaan tot de aanschaf van drie camera’s ten behoeve van toezicht op de Jachthaven van Willemstad. Dit moet het aantal diefstallen verminderen. 

De kosten die hiermee gemoeid zijn bedragen tienduizend euro.

Tijdens een onlangs gehouden bijeenkomst met de ligplaatshouders met betrekking tot het parkeren rondom de haven van Willemstad, werd door de aanwezigen aangegeven dat vanwege een aantal diefstallen en ongeregeldheden er behoefte is aan meer toezicht.

De diefstallen en ongeregeldheden vonden met name in de avonduren plaats.

Privacy

In het verleden zijn door de ligplaatshouders al eerder verzoeken gedaan om cameratoezicht. Toen is niet tot aanleg hiervan overgegaan in verband met het ontnemen van privacy en het niet voldoen van de opnames als bewijslast volgens het Openbaar Ministerie.

Door het camerasysteem alleen aan te leggen op het gebied naast het sanitairponton en op de ingang van de haven (op de steigers) is dit nu niet aan de orde en wordt geen openbaar gebied bestreken.

Daarnaast heeft de havenmeester vanaf zijn werkplek dagelijks goed zicht op de activiteiten die nabij het sanitairponton plaatsvinden.