In 2017 is het 25 jaar geleden dat de stedenband tussen Etten-Leur en Siauliai in Litouwen officieel een feit werd. Dit jubileum wordt gevierd met een overzichtstentoonstelling. 

Vele groepen van de bevolking van Etten-Leur en Siauliai hebben sinds 1992 met elkaar uitgewisseld.

"Onder andere op het gebied van sport, cultuur, zorg en onderwijs", aldus May Rijnen, voorzitter van de Stichting Stedenband Etten-Leur-Siauliai. "We hopen dat veel mensen naar de tentoonstelling komen die we hebben samengesteld uit foto’s van 25 jaar uitwisseling."

Er hebben sinds 1992 verschillende uitwisselingen plaatsgevonden. Onder andere van studenten van de Technische Universiteit van Siauliai, met als studierichting bouwkunde, elektrotechniek en mechanica. Voor een week werden zij geplaatst in een bedrijf in Etten-Leur om het verschil te zien in omgangsvormen.

Gastgezinnen

Deze vorm van uitwisseling loopt overigens nog steeds door. De studenten worden ondergebracht in gastgezinnen, net zoals de mensen die vanuit Etten-Leur meedoen met het uitwisselingsprogramma ook in Siauliai worden ondergebracht bij gastgezinnen.

De officiële opening is vrijdag 25 augustus om 19.30 uur. De overzichtstentoonstelling is daarna nog te bezichtigen van zaterdag 26 tot en met dinsdag 29 augustus tijdens de openingsuren van het Stadskantoor.