Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is te zien dat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de voormalige supermarkt aan de Nieuwe Dorpsweg in Fijnaart. 

Reeds eind 2016 was bekend dat het verpauperde pand verbouwd zou worden. Er werd toen een contract ondertekend door de huisartsenpraktijk Pourfar-Khalili en de eigenaar van het pand, Real Estate.

De ondertekening van de overeenkomsten betekende het einde aan jarenlange onduidelijkheid over de toekomst van het leegstaande gebouw. De gemeente Moerdijk speelde in dat proces vooral de rol van bemiddelaar. Toch lieten de werkzaamheden door de ontwikkelaar nog geruime tijd op zich wachten, maar onlangs zijn ze dan toch van start gegaan. Inmiddels wordt er ook machinaal gesloopt.

Wethouder Thomas Zwiers geeft toe dat het pand hem de nodige kopzorgen bezorgd heeft. "Gelukkig komt er nu eindelijk schot in en wordt er zo dadelijk een mooie voorziening als gezondheidscentrum gecreëerd voor de inwoners van Fijnaart." Zwiers zegt haast niet te kunnen wachten tot de opening van de het multifunctionele medisch centrum een feit is.