Dankzij Opsporing Verzocht is een auto-inbreker aangehouden, de ontruiming van een deel van camping Fort Oranje is voorlopig uitgesteld en Etten-Leur voert voorlopig geen genderneutraal beleid in. Een overzicht van het nieuws in Etten-Leur van de afgelopen week. 

Opsporing Verzocht leidt tot aanhouding auto-inbreker 

Mede dankzij de hulp van een oplettende kijker van het tv-programma Opsporing Verzocht heeft de politie een auto-inbraak aan de Walhoven in Zevenbergen opgelost. De inbraak vond plaats op woensdag 2 november 2016. 

De buit bij de auto-inbraak in Zevenbergen bestond uit een oplaadkabeltje en een pakje sigaretten. Vermoedelijk heeft de dader ook geprobeerd een radio los te wrikken, maar dat mislukte.

Ontruiming deel caravans Fort Oranje voorlopig uitgesteld 

De caravans van zeventien bewoners van Fort Oranje die op korte termijn verwijderd zouden worden, blijven voorlopig staan.

De groep van zeventien recreanten en een enkele verhuurder was naar de rechter gestapt om de verruiming aan te vechten.

Geen genderneutraal beleid in gemeentes Etten-Leur, Zundert en Moerdijk 

De West-Brabantse gemeentes Zundert, Etten-Leur, en Moerdijk gaan geen genderneutraal beleid hanteren.

Genderneutraal beleid is in opkomst, omdat niet iedereen zich man of vrouw voelt. Onder meer buurgemeenten Roosendaal en Breda gaan daarin mee.

Bijna een derde inwoners gemeente Etten-Leur woont en werkt in zelfde gemeente 

Inwoners van de gemeente Etten-Leur moesten in 2015 gemiddeld 23,5 kilometer naar hun werk reizen. Dat ligt net boven het landelijke gemiddelde van 22,6 kilometer. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Uit de cijfers blijkt verder dat bijna een derde van de inwoners van Etten-Leur in de gemeente zelf werkt: 30,2 procent van de inwoners werkt en woont in dezelfde gemeente.