De kookclub Vicino uit Zevenbergen werd twee jaar geleden opgericht door acht buurvrouwen die inmiddels vriendinnen zijn geworden. Tot hun grote verdriet kreeg één van hen voor de tweede keer de diagnose kanker. Dat verdriet hebben zij omgezet in daadkracht, want stilzitten vinden ze allemaal geen optie. 

Op 15 september gaan zij met z’n allen de Mont Ventoux bedwingen tijdens de ColSensation voor het goede doel. Dat goede doel is in dit geval vanzelfsprekend de KWF Kankerbestrijding.

ColSensation is met een kleine driehonderd deelnemers niet groot van opzet. "Maar dat zorgt wel voor een geweldige saamhorigheid en een gezellige gemoedelijke sfeer", vertelt Moniek van Berkel van Vicino. Zij beklimt de Mont Ventoux voor de tweede keer, op haar racefiets. De andere dames gaan te voet naar boven.

Tussenstand

De tussenstand staat nu op zo’n 12.000 euro. De dames vertellen enthousiast welke acties er allemaal nog lopen, want die tussenstand mag natuurlijk nog veel meer worden.

Zo verkoopt Vicino zelfgemaakte armbandjes en glimlachjes die via hun facebookpagina te bestellen zijn. In de meeste winkels in Zevenbergen staan collectebussen waar men een donatie in kan doen. Daarnaast komt ook de emballagebox bij het inleverpunt van statiegeld bij Albert Heijn sinds 1 augustus ten goede aan Vicino ColSensation.