De overvallers in Zundert die vrijdag 28 juli werden opgepakt, omdat zij een klant van de Rabobank wilden beroven zouden van plan zijn geweest om nog een tweede keer toe te slaan. Zij wilden daarbij opnieuw hun slag slaan in Zundert.

Dat meldt dagblad De Limburger.

De politie wist de straatroof met groot machtsvertoon te voorkomen. Zes personen werden uiteindelijk opgepakt.

De verdachten hadden in Zundert een klant van de bank op het oog die vijftigduizend euro wilde opnemen. Daarbij zouden zij zijn getipt door een 25-jarige man uit Breda. Hij werkte als parttime uitzendkracht bij de klantenservice van de Rabobank en had toegang tot dossiers van klanten die een groot geldbedrag kwamen afhalen.

Vermoedelijk tipte hij de overvallers eerder toen een Duitser in totaal 100.000 euro aan contanten opnam bij de Rabobank in Venlo. Hij werd op 19 juli op brute wijze beroofd.

Chantage

De verdachte man die bij de Rabobank werkte, claimt dat hij werd gechanteerd door Marokkaanse criminelen. Hij zou hen de informatie wel hebben moeten geven.

Bronnen melden aan de regionale krant dat de overvallers plannen hadden voor nog een overval in Zundert en één in Bodegraven.