De eindwinst van de Slowaak Primoz Roglic van de Profronde van Zevenbergen was zondag de kers op de taart van een prachtig wielerweekend. Aan de wedstrijd voor de profs gingen mooie wedstrijden vooraf van de nieuwelingen, de amateurs en de dames.

De tijdrit werd gewonnen door Primoz Roglic. Tweede werd Mathieu van der Poel en derde Wilco Kelderman. Bij de rit in lijn probeerden de renners van Sunweb de dienst uit te maken ten gunste van Kelderman. 

Dat lukte in eerste instantie prima, maar toen Van der Poel en Roglic zich er mee gingen bemoeien was hun spel over zodat Van der Poel eerste werd en Roglic tweede. Als derde finishte Kelderman.

Bij het laatste onderdeel werd er om de twee ronden gesprint om de punten. Kelderman deed dat het beste, maar wist daarmee toch geen eindwinnaar te worden. Dat werd Roglic. Kelderman werd tweede en Van der Poel derde.

Sprint

Bij de dames zegevierde de Italiaanse Silvia Persico in de sprint. Tweede werd Anoeska Koster en derde Nina Kessler. Het publiek leefde niet alleen mee met de renners, maar ook met de verrichtingen van het Nederlands damesvoetbalelftal, die op een groot televisiescherm te volgen waren.

Zowel burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk als de voorzitter van de Profronde Zevenbergen, Henk Hendriks, waren prima te spreken over deze 65e editie. Zij prezen vooral de inzet van de vele vrijwilligers die ervoor hadden gezorgd dat alles twee dagen lang veilig verliep.