Mikel Landa en Warren Barquil zijn door de organisatie toegevoegd aan het rennersveld van de Profwielerronde van Etten-Leur op zondag 13 augustus. Eerder presenteerde de organisatie onder andere al de namen van Tour de France-winnaar Chris Froome en die van etappewinnaar Bauke Mollema.

 

Mikel Landa komt samen met Froome per privé vliegtuig op zondag 13 augustus vanuit Kazachstan naar Etten-Leur. Het tweetal neemt een dag eerder in Astana, de hoofdstad van Kazachstan, deel aan een wedstrijd. 

Warren Barquil verschijnt in Etten-Leur aan het vertrek in de bolletjestrui als winnaar van het bergklassement in de Ronde van Frankrijk. Barquil won in de Tour de France verder twee etappes en werd uitgeroepen tot meest strijdlustige coureur. "Twee truien uit een grote ronde aan de start van een criterium krijgen is echt heel bijzonder", meent voorzitter Ronnie Buiks van de organiserende stichting Wielertopsport Etten-Leur.

Er worden nog steeds onderhandelingen gevoerd met aansprekende renners. Mogelijk komt er nog een winnaar van een trui uit de Tour de France bij.