Met de introductie van enkele nieuwe elementen pakt de Fendertse Week dit jaar flink uit. De organisatie probeert ieder jaar programma-onderdelen die niet zo goed lopen te vervangen door andere. 

Dat lukt nu al 37 jaar en dat bewijst wel dat men steeds bezig is om met de tijd mee te gaan om de inwoners van Fijnaart te blijven boeien.

Niet alleen de inwoners van Fijnaart zelf overigens, maar ook mensen in de wijde omgeving. De Fenderste Week is dit jaar van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 augustus.

De voorzitter van de Evenementen Stichting Fijnaart die de week organiseert, Johan Nijhoff, is al vanaf het begin de spil van de Fendertse Week. Onder veel programmapunten staat dan ook zijn naam.

Toch komt men in de programmaboekjes van de laatste jaren steeds meer andere namen tegen. Een van hen is Wilco van den Boogaard, die dit jaar onder andere tekent voor de zeskamp en het darten. Aan Nijhoff gevraagd of hij er misschien aan denkt om zich terug te trekken, antwoordt hij: "Over drie jaar bestaan we veertig jaar hè?"

Uniek concept 

Om te zorgen dat er ieder jaar mensen zijn om te helpen, is er jaren geleden een uniek concept ontwikkeld. Verenigingen die een jubileum hadden te vieren mochten tegen een uurtarief meedoen. Het idee werkte heel lang prima, maar de laatste jaren kwam er de klad in. Toch is men erin geslaagd om ook dit jaar weer verenigingen te vinden die vrijwilligers leveren. Als die vrijwilligers veel uren maken, dan verdienen ze ook veel voor de clubkas.

Zo verdiende carnavalsvereniging de Dijkrakkers vorig jaar 1.200 euro en wist de vereniging die de minste mensen leverde toch nog 150 euro binnen te halen. Dit jaar doen mee de AOB Fijnaart, bouwclub de Uileballekes, biljartvereniging Real, de Dijkrakkers, voetbalclub Oranje-Blauw'14, kleindierenvereniging Brabants Westhoek, IJsclub ’t Griekje en muziekvereniging De Unie.

Nieuw

Nieuw dit jaar op het uitgebreide programma zijn op woensdag een groots optreden van de majorette- en twirlvereniging The Stardreams uit Standdaarbuiten, een zeskamp op donderdag, het optreden van de band Frontaal op vrijdag en – terug van weggeweest – de wielerronde op zaterdag.

Daarnaast staan op het programma de gouwe ouwe Ladies Night, de Fendert Kwis, de kermis, de 55 plus middag, de bingomiddag, het dorpsontbijt, de kraaienmarkt, de braderie en het darten. Een trotse Nijhoff: "En dat allemaal gratis. Op de après ski avond op de laatste zaterdag na met als klapper een optreden van Snollebollekes."