Het sportpark Calisthenics in Etten-Leur is zondag officieel geopend door wethouder Jean-Pierre Schouw en buurtsportcoach Belaïd Nahari. Er is ook een logo voor het park onthuld.

Calisthenics zijn verschillende bewegingsvormen waarmee je het lichaam traint, meestal zonder specifieke apparatuur of gewichten. De bedoeling ervan is door gebruik van je eigen lichaamsgewicht sterker en flexibeler te worden middels oefeningen zoals springen en optrekken.

Een aantal betrokken jongeren gaf  zondag een demonstratie. Er zijn trainingen in het park voor iedereen die belangstelling heeft, georganiseerd door de broers Seth en Jonathan David

Buurtbewoner Rick is er op maandagavond te vinden, eveneens om mensen te trainen. "Ik heb heel veel gesport en getraind. Ik weet hoe ik andere mensen kan helpen. We hebben inmiddels een groep van een man of tien. Het is gezellig, gratis en geen verplichting. En de leeftijd maakt niet uit, er zijn jongeren maar ook dertigers en veertigers. We trainen, weer of geen weer."