Met groeiend succes wordt in het derde weekend van september weer de Open Atelier Route Etten-Leur gehouden. Een club van vijftien kunstenaars uit Etten-Leur met een atelier/tuin die dienst kan doen als expositieruimte, hebben de handen weer ineen geslagen. Een overzicht van het programma.

Om de route ieder jaar levendig te houden zoeken zij naar een mooie samenstelling, diversiteit én kwaliteit.

Daarvoor nodigen zij gastkunstenaars uit om naast hun eigen werk ook ander werk te tonen. De kunstenaars zijn zelf aanwezig tijdens de dagen en nemen de bezoekers graag mee in hun wereld.

Deze club, die geen bestuurlijke vorm kent en waarin iedereen een actieve bijdrage levert, streeft naar een hoge kwaliteit op alle locaties. De Open Atelier Route is in trek. Niet alleen bij de bezoekers, maar ook bij de (gast)kunstenaars uit de omgeving.

Kunstenaars

Dit jaar doen maar liefst circa veertig gastkunstenaars mee, verdeeld over de vijftien locaties. "Het belooft weer een mooie route te worden met een keur aan disciplines: van schilderijen, beelden, keramiek, mozaïek, ikebana en quilts tot aan fotografie, dichtkunst en muziek", laat Irene Hemelaar, een van de kunstenaars, weten.

Om een ieder de gelegenheid te geven alle locaties rustig te bezoeken, hebben de atelierhouders ervoor gekozen om een dag extra toe te voegen aan de route en de openingsuren te verruimen. Hemelaar: "De route trekt kunstminnend Etten-Leur en omgeving aan, maar een aantal van de kunstenaars exposeert ook al regelmatig op grotere tentoonstellingen in Nederland en in het buitenland. Zij hebben dus ook verre gasten. Vooral onze zuiderburen zijn altijd enorm belangstellend."

Om hen wat langer in Etten-Leur te laten verblijven, kunnen zij dit jaar met korting een heel weekend ‘op hotel’ in het centrum van Etten-Leur om drie dagen te genieten van al het schoons.

Opening

De opening, door burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot, vindt plaats op donderdag 14 september tussen 19.00 en 20.00 uur en wordt gehouden in tuin d’n Hof van Rentia Krijnen aan de Stationsstraat 60 in Etten-Leur.

Hier is een overzichtstentoonstelling met werk van alle deelnemers te zien en heeft iedere kunstenaar zijn gegevens neergelegd ter informatie. Dit is tijdens het weekend tevens een prima startlocatie om de route te beginnen. Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september zijn alle locaties geopend van 10.00 tot 17.00 uur.