Het groots gepresenteerde bouwproject Tantes van Van Gogh lijkt tot dusver op weinig sympathie bij een deel van de Zundertse bevolking te kunnen rekenen. De gemeente ontving reeds 77 zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Bovendien is de Werkgroep Zunderts Hart een online petitie gestart tegen het plan.

Het nieuwe bouwproject moet gestalte krijgen op de plaats van de voormalige schoenwinkel De Roos aan de Markt 25 en de woning aan de Sint Elisabethlaan 3a.

Het plan voor het project laat twee gebouwen zien. Aan de zijde van de Molenstraat komen vijf appartementen (drie op de begane grond en twee boven), terwijl aan de achterzijde vijftien appartementen worden gerealiseerd in vier lagen.

Parkeerkelder

Elke laag bestaat uit vier appartementen, behalve de bovenste: die krijgt er drie. Het gaat in totaal dus om twintig luxe appartementen die in grootte variëren van 110 tot 170  vierkante meter.  

Verder is er een ondergrondse parkeerkelder en wordt een twaalf meter brede doorsteek gecreëerd tussen het Van GoghHuis en Van Goghplein. Die verbinding wordt in de avonduren afgesloten.

Erfgoed

Het door DC Vastgoed en de Gemeente Zundert met enthousiasme gepresenteerde plan kan echter niet bij iedereen op bijval rekenen. Een groep Zundertenaren is bang dat met de mogelijke komst van Tantes van Van Gogh de unieke sfeer en karakter van het intieme Van Goghplein in Zundert voorgoed verloren zal gaan.

Volgens hen is het laatste stukje erfgoed rondom de Brabantse geboortegrond van Vincent van Gogh hiermee ernstig in gevaar. De groep bezorgde inwoners heeft zich verenigd in Werkgroep Zunderts Hart. 

De werkgroep zet zich in voor behoud van wat zij noemt "het enige stukje cultureel erfgoed dat we nog hebben binnen onze bebouwde kom". Ofwel: behoud van het Van Goghpleintje als een Beschermd Dorpsgezicht die de aanwezige cultuurhistorische waarden versterkt.

"Een zeldzame plek in Zundert, met het Van Goghkerkje, de kosterswoning, het gastatelier, het beeld van Zadkine, zicht op het prachtige Willaert, veel groen en de ideale plek om samen te komen, een dorpsplek die tevens maatschappelijke en culturele functies heeft. Een unieke plek", zo stelt het gezelschap. Het is een petitie gestart in de hoop de Zundertse bevolking verder te mobiliseren.