Komend weekeinde laten trucks en landbouwtractoren de Tiggeltseberg weer trillen. Cor Klijs uit het Rijsbergse Zwart Moerken kijkt weer vol spanning uit naar de jaarlijkse Trekkertrek Rijsbergen. 

Cor Klijs, vrijwillig medewerker van de Rijsbergse Trekkertrek, is al ruim twintig jaar bij het sportevenement betrokken.

Niet als wedstrijddeelnemer maar in de hoedanigheid van vrijwilliger die vol overgave tal van hand- en spandiensten verricht. Komende zaterdag en zondag is het weer zover: dan vindt de jaarlijkse Trekkertrek Rijsbergen plaats.

Bezeten van de sport is Cor Klijs gek genoeg echter niet. "Ik heb eigenlijk helemaal niets met trekkers, dat is het mooie ervan."

Bevooroordeeld

"Als je ergens in een bestuur zit en in hart ziel betrokken bent bij wat je moet doen, dan ben je vaak bevooroordeeld en dat wil ik niet", zegt Cor, gehuwd, vader en werkzaam in de automatisering.

"Ik ben destijds in de trekkersport gerold toen ik gevraagd werd te helpen en aangezien ik vanuit Etten in Rijsbergen kwam wonen heb ik dat gedaan", zegt Cor.

Integreren

Zijn voornemen was zo snel mogelijk integreren binnen de Rijsbergse dorpsgemeenschap. Hij ging zich daarom ook inzetten voor de Bonte Avond en het carnaval van cv De Aopelaanders.

"Als men ergens anders gaat wonen, behoort men zich ter plaatse te integreren. Of je moet er wegblijven. Dat is mijn mening."