Zonnige editie Bavoloop Rijsbergen

De Bavoloop Rijsbergen vierde haar 30-jarig bestaan onder een gezellig stralend zonnetje.

De kinderen slaagden er in om een mooi geldbedrag binnen te harken voor hun toekomstige nieuwe schoolplein.

Mister Bavo alias Cor Mathijssen flikte zijn kunstje inderdaad nog één keer en daarmee was deze jubileumeditie meer dan geslaagd. Hij blikt tevreden terug op deze jubileumeditie van de Bavoloop. 

De Bavoloop bestaat dertig jaar en daarom was er dit jaar op de vijf kilometer een 'haas' ingezet om lopers de gelegenheid te geven om hun looptijd binnen de dertig minuten te houden.

Héros de Bavo

Een speciaal podium kregen de jongens van het atletiekteam van de St. Bavoschool. Zij hebben zeer goed gepresteerd en haalden de eerste plaats op de  schoolatletiekwedstrijd te Roosendaal. 

De jongens togen in groene Bavoloopshirts het podium op en gingen in mooie roodgekleurde shirts het podium weer af.

Het applaus werd dankbaar in ontvangst genomen en de eeuwige roem gekoesterd. Deze jongens kunnen zich voor altijd héros de Bavo 2017 noemen.

Afscheid

Cor Mathijssen had aangekondigd om dit jaar afscheid te nemen van de Bavoloop.  Voorzitter René van Overveld nam het woord en bedankte Cor en zijn gezin voor de inzet de afgelopen dertig  jaren.

Daaraan voorafgaand was Cor tien jaar lang betrokken bij het organiseren van een wielerevenement.  Momenteel steekt  zoon Nico de handen uit de mouwen bij de organisatie van 'Wielerdorp Rijsbergen'. 

Dankbetuigingen

En zoon Edwin is al jaren vertrouwd met de microfoon tijdens de kinderloop. Kleinzoon Tijn zette zijn beste beentje voor tijdens de kinderloop.

En heel eventjes nam het gezin Mathijssen het podium in beslag om de complimenten en dankbetuigingen in ontvangst te nemen.

Lees meer over:

Gerelateerde artikelen

Tip de redactie