Start Zomerkermis in Rijsbergen

Van zaterdag tot en met dinsdag is het Zomerkermis in Rijsbergen. Daarnaast zijn er veel sportiviteit met de Bavoloop en de Kennedymars.

Het hoogtepunt voor de organiserende harmonie St. Cecilia ligt op zondag, wanneer de St. Bavostraat en Hogestraat door de Zomermarkt worden bezet en bij de café’s weer live muziek te horen is.

Verder zijn er weer diverse demonstraties, waarvan een aantal op het Open Podium. Dit jaar vinden er eveneens weer demonstraties op het Lindekensplein plaats, onder andere door de organisatie van de Rijsbergse Vliegerdagen en Scouting Rijsbergen.

De sfeer op kermiszondag wordt voor een belangrijk deel bepaald door de vrolijke kraampjes met allerlei koopwaar. Ze staan vanaf het Lindekensplein tot café Ut Krisje en door de gehele Hogestraat in aansluiting op de kermis.

Daartussen zijn weer een aantal Rijsbergse ondernemers, stichtingen en verenigingen te vinden, zoals heemkundekring De Drie Heerlijkheden, het Rijsbergs Toneel en het eigen corsobuurtschap met wellicht de maquette van de dit jaar te bouwen wagen.

Lees meer over:
Tip de redactie