Zorgweek van start in wijkcentrum Etten-Leur

In multifunctioneel wijkgebouw de Linde aan de Lambertusstraat in de wijk Centrum-Oost in Etten-Leur worden deze week een aantal informatiebijeenkomsten georganiseerd over wonen, zorg, welzijn, ouder worden enzovoorts. 

Deze zogeheten zorgweek gaat op dinsdag 13 juni van start, wanneer om 13.30 uur Rob van Son, directeur Wonen bij Woonstichting Etten-Leur (WEL), komt spreken over wonen voor senioren en welke mogelijkheden er op dat gebied allemaal voorhanden zijn.


Een dag later, ook om 13.30 uur, komt directeur Martin den Hartog van Avoord Zorg & Wonen naar de Linde. In woord en beeld zal hij uitleg geven over wat Avoord allemaal te bieden heeft voor senioren op het gebied van zorg. Avoord verleent zorg aan ongeveer 500 cliënten in verpleeghuizen in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert.

"Daarnaast hebben wij zo’n 400 cliënten die zelfstandig thuis wonen en daar gebruik maken van onze diensten. We hebben zelfs de mogelijkheid tot verhuur van appartementen. Naar eigen keus: met of zonder zorg."Om dit allemaal in vertrouwde handen te houden, kan Avoord rekenen op duizend mannen en vrouwen aan personeel en bijna 800 vrijwilligers.

Urentoekenning

Op donderdag 15 juni tenslotte, wederom om 13.30 uur, is wethouder Jean-Pierre Schouw te gast in de Linde om te vertellen over de gemeentelijke aanpak van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en dan met name over de verandering van de aanpak die op komst is.

In het verleden bestond in het kader van de Wmo en de wettelijke voorgangers daarvan een urenregel, uit te voeren door de thuiszorginstantie. Die urentoekenning wordt vervangen. "We staan aan de vooravond van wat we noemen een schoon en leefbaar huis", aldus Schouw. "Dat houdt in dat de vertrekken waarin men woont, slaapt, eten bereidt en waar de persoonlijke hygiëne plaatsvindt goed onderhouden en leefbaar moeten zijn. Binnenkort geen discussies meer over hoeveel uren de huishoudelijke hulp moet komen."

Tip de redactie