Zundertse Aardbeienkoningin Ruby Sonnemans pakt haar kans

De Zundertse schoonheid Ruby Sonnemans is veertien jaar jong en in het dagelijks leven fietst zij op en neer naar het Munnikenheide College te Rucphen. 

Ze beschouwt het als een groot compliment dat ze gevraagd is tijdens de Zundertse Aardbeienfeesten om de titel ‘Aardbeienkoningin 2017’ te dragen.

Ruby vindt het heel speciaal en erg leuk om als Aardbeienkoningin gevraagd te zijn. “Vroeger keek ik als klein meisje op tegen de Aardbeienkoningin, en nu mag ik het zelf zijn.”

Haar vader Kurt heeft een barbershop aan huis. Toen een klant Ruby voorbij zag lopen, zag hij een potentiële kandidate voor het Koninginneschap. Eerst werd de vraag aan haar vader voorgelegd en daarna aan Ruby. Ze hoefde er niet lang over na te denken. “Zo’n kans moet ik pakken en niet laten lopen want je krijgt hem waarschijnlijk maar één keer.”

Uitleggen

Het moeilijkste was wel om het nieuws nog een tijdje stil te houden. Daarna moest ze aan sommige vriendinnetjes van school eerst uitleggen wat een aardbeienkoningin in Zundert is.

Een docent zag het bericht op Facebook en al vlug ging het nieuwtje rond in de koffiekamer. Al met al kreeg Ruby hele leuke reacties uit haar omgeving. Maar ook verbazing: “hoe ben je daar aan gekomen?”

Enkele schoolvriendinnen komen speciaal voor haar naar Zundert om Ruby te zien schitteren als Aardbeienkoningin. Ook haar moeder en beide oma’s zullen met trots aanwezig zijn. En Ruby’s vriendje heeft de eer om een stukje met haar op te lopen door de Molenstraat.

Iets met kinderen

Wie is Ruby Sonnemans? “Ik ben een echte dierenliefhebber. We hebben cavia’s en een hond. Vroeger zat ik op paardrijles. Eigenlijk hou ik van alle dieren behalve muizen en spinnen en zo.”

Verder is Ruby iemand die opkomt voor een ander. Dat geven de docenten op school ook aan ons terug, vertelt haar moeder. De toekomstige Aardbeienkoningin spreekt graag af met vriendinnen om gezellige dingen te doen zoals  cupcakes bakken en lekker wat kletsen.

Voor de toekomst ziet Ruby zichzelf als kleuterjuf. Dat is iets wat ze al als klein meisje ambieert. Overigens zoekt Ruby nog een bijbaantje, liefst iets met kinderen!

Aardbeienvlaai eten

Natuurlijk zal Ruby er als Aardbeienkoningin tot in de puntjes prachtig uitzien. Alles wordt op elkaar afgestemd. Te beginnen met de kleding van Shoeby, daarbij wordt een kapsel gekozen in overleg met ID Coiffures. Het boeketje en de sjerp komen van Floralijn en ten slotte een accessoire van Lotz en sierraden van juwelier Schrauwen om het geheel mooi af te maken.

Deze zaterdag zal Ruby voor de muzikale noten van de Harmonie uitlopen en zichzelf laten zien in de Molenstraat. Eén van haar taken zal zijn om de mooiste winkelierskraam mee uit te kiezen en op de Willaert gezellig een aardbeienvlaaitje met de bejaarden te eten.

Lees meer over:
Tip de redactie