Leerlingen Etten-Leur winnen prijs met werkstuk over cyberpesten

Merel van der Heijdt, Ronald Gijsen en Fleur Watzeels van het Munnikenheide College in Etten-Leur hebben met hun sectorwerkstuk over cyberpesten de Ons Middelbaar Onderwijs (OMO)-prijs 2017 gewonnen. 

In februari van dit jaar onthulden de leerlingen van mavo-4 op hun school de poster ‘Vecht terug tegen cyberbullies!’ als onderdeel van een campagne tegen cyberpesten.

Naast de poster stelden leerlingen een enquête op, die verspreid werd onder 46 leerlingen in de eerste klas. Juist onder deze groep werd het onderzoek gehouden omdat eerste klas scholieren nog moeten leren omgaan met social media.

Enkele conclusies die uit de enquête getrokken konden worden, was dat ongeveer 70 procent van de ondervraagden verklaarde niet met cyberpesten te maken te hebben gehad. Op de vraag of cyberpesten erger is dan normaal pesten zei 28 procent jazeker, 61 procent wist dat eigenlijk niet en 11 procent was van mening dat normaal pesten erger is.

Actualiteit

De jury complimenteert de leerlingen met de actualiteit van het onderwerp en de weldoordachte oplossingen. De OMO-prijs 2017 is tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door Eugène Bernard, voorzitter van vereniging OMO en van de jury. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden.

Volgens het juryrapport kolkt het werkstuk van Merel van der Heijdt, Ronald Gijsen en Fleur Watzeels van ambitie. "Niet alleen onderzoeken jullie een pijnlijk, actueel fenomeen waar helaas veel jongeren (en volwassenen) mee te maken krijgen. Maar jullie komen ook met weldoordachte oplossingen om cyberpesten tegen te gaan. Jullie hebben een inhoudelijk sterk werkstuk gemaakt en ondernemerschap getoond."

NUwerk

Tip de redactie