Altijd spektakel tijdens Zundertse Aardbeienfeesten

Aankomende weekend staat het jaarlijkse Aardbeienfeest in Zundert op de agenda. Zoals ieder jaar is het evenement gevuld met een braderie, kermis fototentoonstelling, presentatie corsomaquettes, muziek, eten en drinken.

Op de Aardbeienfeesten kom je aardbeien tegen in alle soorten en maten.

Buurtschap De Berk deelt - net als in voorgaande jaren - de aardbeien uit en verkoopt bakjes zomerkoninkjes om de buurtschapkas te spekken. Dat doet de buurtschap vanuit verschillende kramen in de Molenstraat.

In de hoofdstraat van Zundert is ook de braderie opgesteld, waarbij voornamelijk streekproducten worden verkocht.

Daarnaast pakken diverse horecagelegenheden uit met gerechten met aardbeien. Op verschillende podia bij de terrassen vinden optredens van artiesten plaats.

Cultuur

In de Van Goghtuin, achter het Van GoghHuis, vindt tijdens de Aardbeienfeesten een rommelmarkt plaats. Ook VVV Zundert is aanwezig om via een promotiestand om de pijlers van Zundert te promoten, waaronder Zundert Trappist.

De tal van attracties tellende kermis is tijdens de Zundertse Aardbeienfeesten niet weg te denken. Wie wil genieten van visuele hoogstandjes, kan terecht bij de jaarlijkse fototentoonstelling van Fotoclub Zundert in café Wapen van Zundert aan de Katerstraat. De expositie is te bezoeken op zaterdag van 14.00 uur tot 18.00 uur en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

In 'Bij Ons in Zundert', het voormalige CultuurCentrum Zundert aan de Molenstraat, is een ‘sneak preview’ te zien van de corsowagens 2017. De maquettes van de corsowagens staan er opgesteld en de optochtcommissie maakt er op zaterdagavond de volgorde van de wagens bekend zoals die zondag 3 september door de Zundertse straten rijden.

Achtmaalse Rally Club

In de schijnwerpers dit jaar staat de Achtmaalse Rally Club die op het Van Goghplein de jaarlijkse rally en de rallysport onder de aandacht van het publiek brengt.

Dat gebeurt op bijzondere wijze, want bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding een ronde meerijden in een rallywagen.

Basisscholenproject

Speciale aandacht is er eveneens voor het basisscholenproject van CLTV en Veiling Hoogstraten onder de noemer 'Aardbeien kweken in de klas', met hieraan gekoppeld een fotowedstrijd.

De genomineerde scholen (groep 1-2C van de Sint Antoniusschool uit Klein Zundert. groep 2-3A van de Sint Bavoschool uit Rijsbergen en groep 1-2 van de Sint Jozefschool uit Wernhout) worden zondag in het zonnetje gezet bij de prijsuitreiking om 15.00 uur bij 'Bij Ons… in Zundert'.

Roger van Damme

Verder hebben CLTV, Coöperatie Hoogstraten en de Zundertse winkeliers de handen ineengeslagen om sterrenchef Roger van Dame - ook bekend vanwege zijn kookprogramma’s op de Vlaamse televisie - tijdens de Aardbeienfeesten naar Zundert te halen.

Bij brasserie restaurant Van Gogh geeft hij op zondag omstreeks 13.00 uur een heuse demonstratie, waarna er een 'meet and greet' met de tv-kok plaatsvindt. 

De Aardbeienfeesten in het centrum van Zundert vinden plaats op zaterdag 10 juni 2017 van 11.00 uur tot 18.00 uur en op zondag 11 juni 2017 van 10.00 uur tot 18.00 uur. Surf voor meer informatie op de website.

Lees meer over:
Tip de redactie