Voor het nieuwe bedrijfspand van Luyten Adviesgroep in Etten-Leur is woensdag de eerste steen gelegd. 

Dat gebeurde door de bijna 90-jarige grondlegger van het bedrijf, Piet Luyten, samen met oud-directeur/eigenaar Mario Vugts. Luyten smeerde de steen vanuit zijn rolstoel met lijm in en Mario Vugts klom de steiger op om deze op deze op de juiste plek aan te brengen.

Het bedrijf, dienstverlener in verzekeringen, hypotheken en pensioenen (zowel zakelijk als privé in Etten-Leur en omgeving) bestaat al ruim 62 jaar en is opgericht in 1955 door Piet Luyten. In 1976 kwam Mario Vugts in loondienst werken bij Luyten. Hij nam later de zaak over.

Vugts is gehuwd met dochter Anne-Riet van Luyten en ze hebben samen drie zoons en een dochter. Drie jaar geleden is Vugts gestopt als directeur en is de zaak overgenomen door de huidige directeuren Jack Vos en Arko de Hoon.

Bredaseweg 

"Ons huidige pand aan de Bredaseweg 65, waar we al 21 jaar gehuisvest zijn, werd aan alle kanten te klein", vertelt Jack Vos. “We waren op deze plek het eerste bedrijf samen met de Woonstichting. De oude snelweg lag er nog toen we hier kwamen. We hebben lang gezocht naar een geschikte locatie voor nieuwbouw en wilden wel graag met Etten-Leur verbonden blijven, dichtbij onze klanten."

Uiteindelijk kwam men op het Trivium terecht. "Op de grens van de verstedelijking en het platteland waar onze wortels liggen. Eerst hadden we de gedachte om een boerenschuur neer te zetten, maar dat werd uiteindelijk te complex. Nu wordt het een moderne stal."

Boerenzoons

Arko de Hoon vervolgt: "Voor de stal hebben wij bewust gekozen omdat ik en Jack allebei boerenzoons zijn. Het wordt een bijna open en gelijkvloerse ruimte met alleen wat afgesloten spreekruimten vanwege de privacy voor de klant."

Vos vult aan: ”Links en rechts komen de burelen van onze mensen. De ruimte wordt opengelaten. Dus zonder muren of deuren, zodat alle medewerkers direct contact met elkaar kunnen hebben. Dat zal de collectieve intelligentie zeker ten goede komen."

Termijnvisie

De oplevering van het nieuwe bedrijfspand verwacht de aannemer medio september van dit jaar. Het gebouw wordt afgewerkt met zwarte steen net zoals de gebouwen in de omgeving van Schouw Informatisering, de Huisartsenpost en de Notarissen. Aan de binnenkant wordt veel hout, beton en staal gebruikt.

De Hoon: "Dit is weer een volgende stap in onze groei. Jack en ik passen nu op het bedrijf en willen het straks weer gezond doorgeven in een nieuw pand, passend in onze lange termijnvisie. Samen met onze medewerkers vormen wij een hechte familie, iedereen binnen onze organisatie is even belangrijk."