De Servais Knaven Classic (SKC), een fietsroute met start en finish in Etten-Leur heeft van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NFTU) het keurmerk Extra Goed Geregeld ontvangen. De toertocht werd op zondag 7 mei voor de zesde keer gehouden.

Volgens een kwaliteitsadviseur van de NFTU die zondag zelf meereed, voldoet de SKC aan alle eisen voor het genoemde keurmerk.

De organisatie van de SKC is erg verheugd met het keurmerk en mag dat nu gebruiken op hun website en social media en op hun drukwerk.

Aan de zesde editie van de SKC deden ruim 750 recreatieve fietsfanaten mee, waarvan vierhonderd leden van de NTFU.

Kwaliteitsniveau

"Met Extra Goed Geregeld voldoen we aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU. Met trots dragen wij het keurmerk dan ook uit", aldus voorzitter Niels Mensink van de organisatie. 

Mensink verteld dat de zevende editie van de toertocht in 2018 traditiegetrouw weer op de eerste zondag van de maand mei wordt georganiseerd: 6 mei 2018.

Belangen

De NTFU behartigt de belangen van de ruim 65.000 sportieve racefietsers, mountainbikers en de recreatieve fietsers. De wielersportbond zet zich in voor kwaliteit en veiligheid binnen de wielersport.

De organisatie is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF en mountainbike-organisatie IMBA Europe.