Tijdens de huldiging van de Moerdijk Runners en de Moerdijk Riders op de Markt in Zevenbergen is maandagmiddag bekendgemaakt dat zij samen een bedrag van 35.000 euro euro bij elkaar gelopen én gefietst hebben tijdens de Roparun.

Eerst kwamen de Moerdijk Runners aan met de touringcar vanuit Rotterdam. Zij haalden daar de finish op de Coolsingel, maar helaas kregen zij door zeer trieste omstandigheden geen medaille uitgereikt. Op de plek waar de uitreiking plaats moest vinden werd iemand onwel die ter plaatse gereanimeerd moest worden, waardoor dit gebeuren een geheel andere wending kreeg.

Voor de Moerdijk Runners was het dan ook heel fijn dat bij aankomst in Zevenbergen de Markt vol stond met toegestroomd publiek, die met bloemen en groot applaus de lopers en begeleiders een warm welkom heetten. In polonaise gingen de Moerdijk Runners van de bus naar het podium, toegejuicht door familie, vrienden en andere bekenden.

Aldaar werd bekendgemaakt dat zij dit jaar 15.000 euro bij elkaar gelopen hadden. Dit bedrag werd later door de Moerdijk Riders aangevuld tot 35.000 euro. De groep fietsers, onder leiding van Ad Farla, kwam iets later aan op de Markt, waar ook zij de huldiging kregen die ze verdienden.