De Stichting Adriaan van Bergen kijkt terug op een geslaagde 28e editie van de Leurse Havenfeesten, die in het pinksterweekend onder meestal zonnige omstandigheden heeft plaatsgevonden. 

Naast de gebruikelijke elementen, zoals de Montmartre op vrijdagavond, de paardenmarkt op zaterdag en de jaarmarkt op zondag, vonden er ook twee bijzondere momenten plaats.

Zo presenteerde scheidend voorzitter Frank Vrolijk van de Stichting Adriaan Van Bergen vrijdag het lied ‘Ons havenfeest’ op cd als blijvende herinnering aan zijn voorzitterschap. Het nummer is geschreven door Bart Jansen van Bart en de Turfvaarders. De muzikale begeleiding is van accordeonist Manfred Jongenelis.

Naambordje

Zaterdag werd een naambordje onthuld bij de brug over het water tussen het Landjuweel en de Muldersweg voor de in 2008 op 84-jarige leeftijd overleden Liz Zuijdwijk-van Damme. De onthulling vond plaats door de drie kinderen van Zuijdwijk, die als bijnaam de ‘moeder van de Leur’ had.

Naast jarenlang betrokken te zijn geweest bij de Stichting Adriaan van Bergen stond Zuijdwijk onder andere aan de wieg van de politieke partij Algemeen Plaatselijk Belang (APB) en was ze bijna 25 jaar actief in de gemeentepolitiek, waarvan ook vele jaren als wethouder in Etten-Leur voor het APB.

Het initiatief voor het naambordje is afkomstig van vriendin Lia Boeren, tevens betrokken bij de Stichting Adriaan van Bergen.