In de vroege zaterdagochtend startten 260 wandelaars aan de Van Goghwandeling in Zundert. De deelnemers konden een afstand kiezen van 15 of 30 kilometer. 

De middag begon met de kinderloop voor de jeugd tot en met twaalf jaar. Daarop volgend kwamen de lopers op de tweeënhalve, vijf en tien kilometer aan de beurt.

Jac van Nispen is voorzitter van de Van Goghloop en blikt tevreden terug op het loopevenement, dat dit jaar een jubileumeditie kende. Van Nispen was tien jaar geleden betrokken bij de oprichting van de Van Goghloop.

"We hebben weer geluk met het weer. Het is prima loopweer. De opkomst is al een aantal jaren goed, het aantal deelnemers is vrij stabiel. Behalve op de 800 meter, maar die hebben we dan ook uit ons programma gegooid."

Winnaars

Nieuw dit jaar was de vijf kilometer wedstrijdloop. Deze werd gewonnen door Freek van de Weerd uit Breda. De tien kilometer kon gelopen worden als trimloop en als wedstrijdloop.

Bij de wedstrijdloop was het Vincent Bierinckx die als eerste de finishlijn passeerde in een tijd van 30.59. De eerste DJA-loper was Martijn Nooren, hij finishte in 38.32; de eerste loopster van DJA was Heidi Hereijgers in 46.53.

Alle uitslagen kun je vinden op de website van de Van Goghwandeling.