Voor de eerste keer vindt van 8 tot en met 11 juni Blom’s Young Horse Show, voorheen Jumping Etten-Leur, plaats in Roosendaal. Na zeventien jaar verhuist het springconcours voor jonge paarden van de terreinen van Hoeve de Grient in Etten-Leur naar paardensportcentrum Den Goubergh in Roosendaal. 

Grondlegger van het paardenevenement is Rinus Blom. De nadruk zal ook in Roosendaal blijven liggen op jonge paarden. "Daar ben ik in 2000 mee begonnen en ik vind het belangrijk dat dit de boventoon blijft voeren", aldus Blom, eigenaar van de gelijknamige verkeersschool in Etten-Leur. Omdat Jumping Etten-Leur de lading niet meer dekt, is met de verhuizing naar Roosendaal ook meteen de naam van het evenement veranderd in Blom’s Young Horse Show.

De reden van de verhuizing is onder andere dat de organisatie steeds meer vraag kreeg van ruiters en eigenaren om bij meerdaagse concoursen voor jonge paarden te kunnen overnachten. Omdat deze mogelijkheid niet aanwezig is op de terreinen van Hoeve de Grient is in overleg besloten het vierdaagse evenement te verplaatsen naar Den Goubergh. Hier bestaat de mogelijkheid tot overnachten wel.

Krachten

Jumping Etten-Leur is de voorbije 17 jaar erg in trek geweest bij springruiters uit geheel Nederland. Met maar liefst vijf dagen wedstrijdsport groeide het evenement tot één van de grotere paardensportevenementen van Nederland. Eigenaar Leon van der Pluijm van Den Goubergh verwelkomt het evenement graag. "Het is mooi dat we zo de krachten kunnen bundelen."

Het programma Horse World Inside maakt van 8 tot en met 11 juni een televisiespecial van Blom’s Young Horse Event. Horse World Inside wordt 28 keer uitgezonden op kanaal 42 van Ziggo.