De politie heeft woensdag samen met de Belastingdienst en de Douane in Etten-Leur een controle gehouden op de A58 ter hoogte van bedrijventerrein Vosdonk. Hierbij is zesduizend euro aan openstaande boetes geïnd. 

De controle was voor de politie onder andere gericht op de aanpak van ondermijning en het aanpakken van mobiel banditisme.

De Belastingdienst en de Douane controleerden onder andere op openstaande vorderingen. In totaal werden woensdag 16.925 auto’s gescand en volgde in 206 gevallen een volledige controle.

De politie schreef 44 bekeuringen uit onder andere voor verlopen APK’s en voor het het rijden met een ongeldig of ingevorderd rijbewijs. Ook werd voor ruim zesduizend euro aan openstaande boetes geïnd.

Drugs

Een 30-jarige man uit Middelburg en een 26-jarige man uit Etten-Leur werden aangehouden als verdachte van overtreding van de Opiumwet. Zij waren in het bezit van een hoeveelheid harddrugs.

Door de Douane werd bij een automobilist ruim 21.000 euro aangetroffen. Dit geld was niet aangegeven bij binnenkomst in de Europese Unie. De eigenaar kreeg een boete van 350 euro.

Door de Belastingdienst werd in totaal aan ruim 175.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. In hun opdracht werden ook nog eens veertien auto’s getakeld en op 44 auto’s werd beslag gelegd omdat mensen hun belastingen niet betaald hadden.