Met ingang van donderdag is het NS station Zevenbergen weer beter toegankelijk voor mindervaliden door de aanwezigheid van vaste assistentie op het perron bij het in- en uitstappen van de trein. 

Met het ingaan van de nieuwe dienstregeling van de NS, in december 2016, was de mobiliteit voor de gehandicapte medemens om zelfstandig met de trein van en naar Zevenbergen te reizen verdwenen.

De NS zette andere sprinters in, waardoor mindervaliden geen gebruik meer konden maken van het station in Zevenbergen. Het probleem werd vanuit de gemeente Moerdijk tot in de Tweede Kamer aangekaart, onder andere door PvdA-raadslid Bisar Ciçek. De Kamervragen hebben geleid tot het plaatsen van een rolstoelrek bij het NS station in Zevenbergen.

Binnen afzienbare tijd gaat de NS ook andere sprinters inzetten waardoor het rek niet meer nodig zal zijn. "Het lijkt zo weinig, maar voor mindervaliden heeft het een grote betekenis", reageert Ciçek.

Scan

Het raadslid kondigde een jaar geleden aan dat er een scan zou plaatsvinden om te kijken hoe toegankelijk de gemeente Moerdijk is. Het resultaat van die scan is nu bekend.

"Op 69 procent van de onderdelen scoren we positief. Dat is een grote vooruitging ten opzichte van de 42 procent in 2009. Maar we zijn er nog niet. Het college zal de komende tijd met voorstellen komen om het beleid verder te verbeteren. Zoals ik dat het afgelopen jaar ook al heb gedaan, zal ik ook in de toekomst dit onderwerp blijven volgen en waar nodig collegeleden en ambtenaren achter de vodden zitten."