De honderden kilo's explosieven uit de Tweede Wereldoorlog die maandag aangetroffen werden in en nabij een woning aan de Paukeslag in Etten-Leur, zijn woensdag vernietigd.

De vondst van de explosieven kwam aan het licht nadat maandagavond brand woedde in de schuur bij de woning. De brand ging gepaard met meerdere explosies, omdat enkele explosieven door de hitte tot ontploffing kwamen. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat de 30-jarige bewoner van het huis een verzamelaar is van explosieven en munitie uit de Tweede Wereldoorlog, en dat hij hiervan honderden kilo’s in zijn bezit had.

De man had hier een ontheffing voor, maar die is door de recherche in beslag genomen. Er wordt een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. In verband met de gezondheidssituatie van de bewoner is hij (nog) niet aangehouden.

Gevaarlijk

Volgens de politie is sprake geweest van een gevaarlijke situatie. De explosieven zijn door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) afgevoerd naar een gronddepot aan de Koekoeksweg in Zevenbergen, waar ze woensdag zijn vernietigd.

Al die tijd heeft de politie de woning bewaakt.