Naast het duo Sven Nijs en zijn zoon Thibau, zal ook Johan Museeuw met zijn zoon Stefano starten in de vader-zoon wedstrijd tijdens de Profwielerronde van Etten-Leur op zondag 13 augustus. 

Museeuw, bijnaam De Leeuw van Vlaanderen, beëindigde op 2 mei 2004 zijn imposante carrière als wielerprof. In de periode van 1988 tot 2004 behaalde hij maar liefst 115 overwinningen. Vooral het rijden van klassiekers was een specialisme van Museeuw. Zo won hij Parijs-Roubaix liefst drie keer en elf maal een Wereldbekerwedstrijd, waarmee hij recordhouder is.

Ook zijn erelijst in de Ronde van Vlaanderen is uniek te noemen. Hij won deze klassieker ook drie keer, maar was ook drie keer tweede en twee keer derde. Verder zegevierde hij onder andere in de Brabantse Pijl, de Omloop het Volk, Dwars door Vlaanderen, Kuurne-Brussel-Kuurne en de Amstel Gold Race. In 1996 werd wereldkampioen op de weg en in de Tour de France was hij twee dagen drager van de gele trui.

Deze erelijst is er eentje waar zijn zoon Stefano, pas 20 jaar, voorlopig alleen nog maar van kan dromen. De jonge Museeuw is een beloftevolle renner en vooral actief in het veldrijden. In die discipline begon zijn vader ook ooit zijn carrière.

Mooie koppels

Het organiserend comité is druk bezig om de vader-zoon wedstrijd nog verder aan te vullen met mooie koppels om zo een interessante wedstrijd aan het publiek te kunnen voorschotelen. De duo’s werken eerst een tijdrit over twee ronden af en de beste drie duo’s komen op het podium. Het tweede onderdeel is een supersprint. Daarbij vallen om de andere ronde de laatste twee renners af. Na acht ronden sprinten de overgebleven renners nog twee ronden om de individuele uitslag te bepalen.

De resultaten van de vader/zoon-combinaties worden bij elkaar opgeteld om de eerste drie duo’s weer naar het podium te kunnen roepen op zondag 13 augustus.