Een groep van 83 leerlingen van klas 2 mavo/havo/vwo van Mencia Sandrode uit Zundert  bracht woensdag op uitnodiging van Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen (Oisterwijk) een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel. 

De excursie is gelinkt aan het vak Europakunde. De leerlingen hebben de opdracht om na afloop een verslag te maken, waar ze een cijfer voor krijgen.

Ook kunnen ze er een prijs mee kunnen winnen. Het betekende voor hen dus goed opletten geblazen: notities maken en foto's!

Plenaire vergadering

Het bezoek aan het Europees Parlement begint bij het Parlementarium, waar voor alle deelnemers een mediagids in de Nederlandse taal klaar lag.

Vervolgens namen de leerlingen deel aan een informatievergadering over de rol en de activiteiten van het Europees Parlement.

Cora van Nieuwenhuizen zelf voorzag de groep daarbij van uitleg voorzien en beantwoordde vragen. Aansluitend mochten de leerlingen plaatsnemen op de publieke tribune om in het echt een plenaire vergadering van het voltallige Europees Parlement mee te maken

Kennismaking

Maria Klijn, docent Europakunde, is heel blij dat Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen de scholieren uitnodigde om het Europees Parlement te bezoeken.

"Het is fijn dat de kinderen nu ook mogen zien hoe het er in de praktijk aan toegaat," zegt ze. Van Nieuwenhuizen op haar beurt vindt het belangrijk dat de jonge generatie al vroeg kennis maakt met Europa en is dan ook 'vereerd dat Mencia Sandrode op mijn uitnodiging is ingegaan'.