Johan Naalden, een Etten-Leurenaar met kanker, zal 'zijn' Team Naalden naar de TOP uit Etten-Leur zien rijden op de Alpe d’Huzes dankzij WensAmbulance Brabant. 

De jonge Etten-Leurenaar Johan Naalden is al langere tijd in een strijd tegen kanker verwikkeld.

Een groep vrienden en familieleden besloot om in zijn naam mee te doen aan de monsterrit van donderdag. Via allerlei acties en met behulp van sponsoren wisten zij een bedrag van ruim 46.000 euro bijeen te vergaren.

Voor Johan Naalden was het een grote wens om zijn twee teams op de Alpe d’Huez aan te moedigen. Helaas sloeg het noodlot bijna toe: een aantal weken geleden werd voor de tweede keer een hersentumor bij hem geconstateerd. De artsen van het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam vonden het noodzakelijk dat deze tumor operatief verwijderd zou worden. Dat gebeurde op dinsdag 23 mei.

De wens van Johan om zijn teams op de Alpe d’Huez met hun heroïsche strijd bezig te zien, dreigde zo in rook op te gaan. Immers, in de nacht van 27 op 28 mei vertrok de bus met deelnemers en supporters naar Frankrijk. De artsen vonden het onverantwoord dat hij zo’n lange reis in de bus mee zou maken zo kort na de operatie.

Spoedactie

Via een kennis van de familie Naalden, Roger, welke als chauffeur vrijwilliger meewerkt aan de Stichting WensAmbulance Brabant, werd een spoedactie in het leven geroepen om de droomwens van Johan toch te doen uitkomen.

Zo kon het gebeuren dat afgelopen maandag om 7.30 uur een ambulance van de Stichting WensAmbulance Brabant vanuit de Naaldstraat in Etten-Leur koers zette naar de Alpen met aan boord Johan en Anita Naalden, Roger de chauffeur, en een gediplomeerde verpleegster.