De Moerdijkrunners uit Zevenbergen hebben dit Roparun-jaar noodgedwongen gebouwd aan een half nieuw team. Met vijf nieuwelingen in 2016 en twaalf dit jaar werd begonnen aan de trainingen. 

Door de Stichting Roparun is er een verandering aangebracht in de verdeling van de starttijden om een betere spreiding te krijgen bij de finish van alle teams.

Voor de Moerdijkrunners betekent dit een drie uur vroegere starttijd in vergelijking met voorgaande jaren. Daarmee wordt de vertrektijd vanuit Zevenbergen ook drie uur eerder; de groep zal zaterdagochtend rond 5.00 uur vertrekken om uiteindelijk in Parijs om 14.36 uur te kunnen starten.

Een andere verandering is een stukje verlenging van de route, vanwege de eerste doorkomst door Willemstad in de gemeente Moerdijk. Hier worden allerlei festiviteiten georganiseerd om alle passerende teams morele steun te geven op weg naar de laatste kilometers. De Moerdijkrunners gaan hier extra aandacht krijgen als Moerdijks team. Volgens schema zullen de Moerdijkrunners op Tweede Pinksterdag om 8.00 uur door Willemstad lopen.

Huldiging

Met vijf nieuwelingen in 2016 en twaalf dit jaar werd begonnen aan acties, trainingen en bleek er snel een groepsgevoel te ontstaan. Na een goede generale, de bevrijdingsloop, staat zaterdag 3 juni de start van de Roparun in Parijs op het programma.

Na ruim 527 kilometer bikkelen volgt de finish in Rotterdam rond 12.30 uur. Om 16.00 uur wordt het team op de Markt in Zevenbergen verwacht om onder grote belangstelling te worden binnengehaald en gehuldigd.

Dj

De Moerdijk Riders, die op Eerste Pinksterdag vanuit Parijs vertrekken op de fiets, worden rond 16.30 uur verwacht, waarna de opbrengsten van beide teams bekendgemaakt worden. Deze komen geheel ten goede aan de Roparun, voor de palliatieve zorg aan mensen met kanker.

De middag op de Markt in Zevenbergen begint om 14.30 uur, waar dj Ton Peeters zal draaien.