Programma van jubileumeditie Bavoloop wordt uitgebreid

Vanwege het 30-jarig jubileum zullen voor de Bavoloop in Rijsbergen (17 juni) is het programma aangekleed met een mudrun en een publiekspunt voor toeschouwers. 

Het publiekspunt wordt geplaatst ter hoogte van het Rijserf.

Daar zal een dj zijn muziek laten klinken. Ook is er eten en drinken verkrijgbaar. 

Bij café Ut Krisje brengen twee speakers verslag uit, zij worden ondersteund door beelden op een groot LEDscherm. Op het gehele parcours zorgen livebands voor extra gezelligheid.

Denktank

Een denktank bestaande uit eigen vrijwilligers Piet Nooren, Johan van de Made, Peter van de Bemd en Bart Haast. heeft diverse aanpassingen voor dit jaar al ingebracht en hebben grootse plannen voor het komend jaar.

De aanpassingen van deze editie zijn vooral te vinden op het vlak van podium, beeld en geluid.

Grand prix Boue de Bavo

In Nederland is de mud- en obstaclerun steeds populairder aan het worden. Wanneer je midden in het dorp de Hofdreven in loopt, begeef je je al heel snel in een prachtige omgeving.

Deze twee gegevens brachten de mensen van denktank op het idee om een mud- en obstacle run te gaan organiseren. Deze loop zal in de middaguren van start gaan onder de chique naam: Grand prix Boue (modder) de Bavo. Dit onderdeel zal in teamverband plaatsvinden, waardoor het een sociaal karakter krijgt. De deelnemers moeten elkaar helpen het parcours te doorlopen, hierbij geldt het motto ‘samen starten, samen finishen’.

Om de organisatie van deze modderige hindernissenloop goed neer te zetten heeft de denktank Hein Martens aangetrokken, hij heeft de nodige ervaring in huis.

Kinderloop

De kinderloop is al jarenlang een groot succes bij de Bavoloop. De kinderen mogen gratis deelnemen en krijgen bovendien een t-shirt cadeau. Echter dit jaar wil de Bavoloop de in aanbouw zijnde IKC waar de Bavoschool gehuisvest zal worden, een handje helpen.

De kinderen wordt gevraagd sponsorgeld te verzamelen voor hun loop om op die manier bij te dragen aan nieuwe speeltoestellen op het schoolplein.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie