Gesprekken over herontwikkeling ggz-terrein Etten-Leur

In café De Pastoor aan de Lange Brugstraat 15 in Etten-Leur Noord wordt op dinsdag 23 mei een thema-avond gehouden over de herontwikkeling van het ggz-terrein aan het Van Bergenplein en omgeving. 

De thema-avond wordt georganiseerd door het Algemeen Plaatselijk Belang (APB).

Ggz Breburg heeft de intentie om een deel van het terrein af te stoten en voor herontwikkeling in aanmerking te laten komen. Ggz is op dit moment op zoek naar een externe partij, die dit hele proces voor hen kan realiseren.

Het APB wil graag, voordat de plannen definitief gemaakt worden met belanghebbenden, in gesprek en hun mening en wensen over deze plannen kennen en verwoorden in een reactie richting ggz.

Formatieplaatsen

De zorgaanbieder denkt in de toekomst nog maar een derde deel van het ggz-terrein nodig te hebben. Reden is dat het aantal formatieplaatsen van ggz Breburg in de gemeente Etten-Leur sterk vermindert. Zelf verwacht de instelling dat er in het jaar 2020 nog maar 83 cliënten op het terrein woonachtig zijn.

De vermindering van het aantal formatieplaatsen vloeit voort uit een andere visie over zorg. Een groot deel van de gebouwen op het ggz-terrein is niet meer nodig omdat cliënten steeds meer zorg aan huis ontvangen.

Lees meer over:
Tip de redactie