Wapengekletter bij officiële opening Kasteeltuin Zevenbergen

In aanwezigheid van genodigden en alle leerlingen van basisschool De Neerhof is vrijdagmiddag de Kasteeltuin in Zevenbergen officieel geopend. Echte ridders, ook te paard, gaven de aftrap van de opening door de historische plek waar de Kasteeltuin is gerealiseerd nog eens te herbeleven. 

Waar ooit Kasteel Zevenbergen stond, werden nu riddergevechten gehouden. Na eerst een jonkvrouw te hebben gekozen uit de aanwezige kinderen, werd er gestreden om haar hand. Zwaarden, bijlen en andere middeleeuwse (nep)wapens vlogen in de rondte tijdens de één op één gevechten. Dit alles gadegeslagen door de leerlingen van groep één tot en met groep acht van De Neerhof.

Zij waren uitgenodigd voor deze opening omdat hun school een aantal jaren geleden nog op een groot deel van het terrein van de Kasteeltuin stond. Om de opening luister bij te zetten, hadden de leerlingen het Zevenbergs Volkslied ingestudeerd wat zij ten gehore brachten aan het toegestroomde publiek.

Wethouders Jaap Kamp en Thomas Zwiers verrichtten aansluitend de officiële opening. Marina Fidder, communicatieadviseur van de gemeente Moerdijk, vertelde dat deze opening zo groots was opgezet omdat het de eerste fase is van de gehele centrumontwikkeling.

Lees meer over:
Tip de redactie